laupäev, 2. oktoober 2010

Oandu

Väike info teie ka Oandust. RMK korraldas huvitava tordiretseptide võistluse ja võidutortideks valiti KUKESEENE-NAPOOLEONI TORT ja KIRJU POHLATORT.
Jagaksin retsepte teiega, sest mõlemad tundusid ahvatlevad.
14. 08 pakuti neid torte kõigis 22-s RMK looduskeskuses üle Eesti. Toimus 100. juubelipidu.

KUKESEENE-NAPOOLEONITORT

500 g lehttainast
250 g kukeseeni
200 g maasuitsuribi
1 sibul
100 g nõgeselehti või spinatit

Merevaigu kastme jaoks:
100 g taluvõid
75 ml jahu
0,5 l vett
200 g naturaalset Merevaiku
väheke soola

Küpseta lehttainast 220 kraadi juures kolm lehte ning lõika nad peale küpsetamist veel omakorda kihtideks, sest nii saavad kihid õhemad ja torti on parem süüa. Prae pannil kukeseened, maasuitsuribi ja tükeldatud sibul. Praadimise lõpus lisa kuuma vette kastetud nõgeselehed. Jahuta segu. Kastme jaoks kuumuta või ja jahu, lisa vaikselt külm vesi ning kuumuta kuni paksenemiseni. Lõpus sega juurde Merevaik. Soola lisa juhul, kui suitsuribi on magedavõitu.

Tort peaks tulema viiekihiline ja kuuendast plaadist peale laastukesed. Laota segu kihtidele nii, et esmalt pane kaste ja selle peale seenesegu. Lase enne serveerimist jahedas seista vähemalt 5h.

Retsepti autor Alla Metsmaa


KIRJU POHLATORT

Tordi põhi:
250 g jahu
200 g võid
300 g suhkrut
3 muna
1 keskmine peet
1 suurem porgand
2,5 tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
näpuotsatäis soola

Täidis:

400 ml vahukoort
3 spl suhkrut
500 g vanilje pudingut
4 dl pohli

Põhja tarvis sega esmalt jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Seejärel hõõru või suhkruga, lisa munakollased, jämedalt riivitud toores peet ja porgand ning lisa sellel kuivaine segu. Vahusta munavalged ja sega õrnalt taina hulka. Vala segu ümarasse koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 1 tund.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vanilje puding ning sega ühtlaseks massiks. Lõika jahtunud tordipõhi pooleks, pane vahele pool vahukoore-pudingu kreemi ning raputa ühtlase kihina peale pohlad. Tordi peale pane ülejäänud vahukoore-pudingu kreem ning kaunista pealt oma tahtmist mööda.
Lase külmkapis seista paar tundi.

Retsepti autor: Signe Anton

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar