reede, 18. oktoober 2013

Sügisannid

Villemi toodud suvikõrvits- kaunikene. Oli paar päeva kõigile vaadata!
Nüüd rändab Villemi loal supiks. Aitüma, Villem!




Suvikõrvitsa-                                                       
supp

 

1 suur suvikõrvits
2 šalottsibulat
2 tera musta pipart
1 karp lahjat sulatatud juustu
2 sl oliiviõli
kõrvitsaseemneid
Allikas: 100 rooga Autor: Vesta Reest
See suurepärane Prantsusmaalt pärit supp on nii maitsev, et sobib serveerida aastaringselt.
Kogus: 4 portsjonit
Haki sibulad väikesteks tükkideks. Kuumuta potis oliiviõli ja passeeri sibul koos piprateradega.
Lõika suvikõrvitsad tükkideks, lisa supipõhjale ja hauta 2–3 minutit. Lisa liiter-poolteist vett ja keeda, kuni suvikõrvits on küps. Kes soovib tugevamat maitset, võib lisada köögiviljapuljongit. Püreeri supp sauseguriga ja aseta tasasele tulele. Lisa pidevalt segades sulatatud juust. Sega, kuni supp on ühtlase sametise tekstuuriga. Vajadusel lisa maitse järgi soola ja pipart. Serveerimisel puista peale kõrvitsaseemneid.
Seda suppi saab vastavalt maitsele ja käepärast olevatele ainetele alati varieerida. Sügiseti panen ma vähem suvikõrvitsat, kuid rohkem porgandit, juursellerit, paprikat ja kartulit, nii et sellest saab kirju aedviljapüree.
Samal põhimõttel saab suppi teha ka külmutatud rohelistest hernestest, kuid siis on oluline hõõruda herned pärast püreerimist ka läbi sõela, et supi sisse ei jääks ebameeldivaid kesti. 
Kõik kokkama!
 







                                                                                                                















 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar