Villemi toodud suvikõrvits- kaunikene. Oli paar päeva kõigile vaadata!
Nüüd rändab Villemi loal supiks. Aitüma, Villem!
|
|
|
Suvikõrvitsa- supp
1 suur suvikõrvits
2 šalottsibulat
2 tera musta pipart
1 karp lahjat sulatatud juustu
2 sl oliiviõli
kõrvitsaseemneid
Allikas: 100 rooga
Autor: Vesta Reest
See suurepärane Prantsusmaalt pärit supp on nii maitsev, et sobib serveerida aastaringselt.
Kogus: 4 portsjonit
Haki sibulad väikesteks tükkideks. Kuumuta potis oliiviõli ja passeeri sibul koos piprateradega.
Lõika suvikõrvitsad tükkideks, lisa supipõhjale ja hauta 2–3 minutit.
Lisa liiter-poolteist vett ja keeda, kuni suvikõrvits on küps. Kes
soovib tugevamat maitset, võib lisada köögiviljapuljongit. Püreeri supp
sauseguriga ja aseta tasasele tulele. Lisa pidevalt segades sulatatud
juust. Sega, kuni supp on ühtlase sametise tekstuuriga. Vajadusel lisa
maitse järgi soola ja pipart. Serveerimisel puista peale
kõrvitsaseemneid.
Seda suppi saab vastavalt maitsele ja käepärast olevatele ainetele alati
varieerida. Sügiseti panen ma vähem suvikõrvitsat, kuid rohkem
porgandit, juursellerit, paprikat ja kartulit, nii et sellest saab kirju
aedviljapüree.
Samal põhimõttel saab suppi teha ka külmutatud rohelistest hernestest,
kuid siis on oluline hõõruda herned pärast püreerimist ka läbi sõela, et
supi sisse ei jääks ebameeldivaid kesti.
Kõik kokkama!
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar