reede, 13. märts 2015

Loovtöid

Mereröövel

Elas kord mereröövel nimega Tintenpenn.
Tal oli tuttav, kelle nimi oli Paber.
Tema ei olnud mereröövel.
Tintenpenn oli väga kaua aega merd sõitnud ja röövinud kulda. Ta oli rikkaks saanud ja tal oli väga palju varandust. Aga tal ei olnud sellega midagi teha, sest tal polnud perekonda ega ühtegi sõpra. Ta oli kurb ja üksik. Siis tuli Paber talle appi ja ütles, et anname raha vaestele ja aitame neid. Tintenpenn oli väga rõõmus selle mõtte üle ja nii nad tegidki.
Tintenpenn ei tahtnud olla enam paha mereröövel. Koos sõbra Paberiga hakkasid nad hoopis ausateks töömeesteks.

Benjamin


Knopkad postri jahil

Kirjutuslaua sahtlis karbis igavlesid ilusad värvilised knopkad. Neile tundus, et neid on ära unustatud. Nad otsustasid saata sinise knopka tuppa luurama, kas kuhugi on tekkinud mõni poster, mida seinale panna. Sinine knopka vaatas nii lauale kui ka riiulitesse ja leidiski Messi postri. Selle rõõmsa uudise viis ta oma sõpradele knopkadele, kes kribinal sahtlist laua peale tulid.
Toa omanik leidis laualt postri ja knopkad. Ta küll imestas, kuidas need sinna said, aga asus kohe innukalt Messi postrile kohta otsima.
Kui pilt sai seina, olid õnnelikud nii toa omanik kui knopkad.

Jakob

Röövel Tass

Kord otsustas Tass hakata mereröövliks. Ta tahtis röövida suhkrutoosist suhkrutükke ja kommikausist vahukomme. Kui ta oma röövretkelt tagasi tuli, tuli talle vastu taldrik. Kui taldrik sai teada, et Tass käis röövimas, siis ta ütles Tassile: "Ole õilis ja anneta oma saak vaestele." Tass uuris: "Kes on need vaesed?" "Mina," hüüdis kohvitass. "Kohv ilma suhkruta ei maitse kellelegi." Tass pani suhkrutükid kohvi sisse. Vahukommid andis ta kakaole, kes samuti neid armastas.

Mikk


Mereröövel frikadell

Ühel päeval läks frikadell kartuli juurde. Ta ütles: "Oh, kui igav on siin kapi sees olla. Ma tahaks minna välja. Ahoi! Ma tahaks röövida!" Kartul ütles: " Sa ei oska röövida."
"Oskan küll, vaata mind," ütles frikadell.
Frikadell üritas vaikselt hiilida. "Ahoi, puder, mina olen mereröövel frikadell!" Puder frikadelli ei kartnud, sest teda oli palju. Aga frikadell ei andnud alla. Ta hakkas lükkama. Ta kasutas kõik oma jõu ära, kuigi tema jalad olid lödid. Puder kukkus lõpuks maha. Kass tuli ja sõi pudru ära. Kassil väga kõht valutas.

Henri Johannes


Lugu

Minu jutu tegelased on hari nimega Jack Sparrow ja kühvel nimega Gibbs. Neil oli laev (laud) nimega Must Pärl. Ükskord jõudis kapten harjani jutt Lendaval Hollandlasel asuvast võtmest. Lendav Hollandlane oli laev. Ta ei teadnud, mille see võti avab, aga ta otsustas seda võtit otsima minna. Kui nad laevale jõudsid, võtsid neid vastu Bill Warnri pahad mehed, kes kohe võitlema hakkasid. Lahing kestis kaua, aga lõpuks saavutasid hari ja kühvel võidu. Nüüd tuli vaid võti leida. See oli laeva kajutis.

Jaan Villem


Mereröövel Suhrutoos

Elas kord mereröövel Suhkrutoos. Ta röövis lahingusaaki tihti, kohe väga tihti. Põhimõtteliselt iga päev. Lahingusaagiks oli toit, kuid seda sõi ainult meeskond. Kapten ise sõi suhkrut. Ainult. Ta sõi suhkrut aina rohkem ja rohkem. Lõpuks ei suutnud liigutadagi. Ikka unistas ta suhkrust laeval "Suhkur". Aga ühel päeval tuli temaga rääkima Kahvel, kes sõi ainult taimi. Kahvel õpetas ka mereröövel Suhkrutoosi taimi sööma. Nüüd on Suhkrutoos rõõmus taimetoitlane.

Jaan


Mereröövel rebane

Kord otsustas kaisurebane hakata mereröövliks. Aitab mänguasjakarbis lösutamisest. "Ma pean endale abilise leidma." Rebane osutas Pikne McQueeni poole ja ütles: "Sina oled mu abiline ja sõiduriist. Sobib?"
"Hmmm," ütles Pikne mõtlikult. "sobib, kui palka makstakse." "Veerand saagist sulle, veerand mulle ja ülejäänud saagi jagame vaestele sussidele." Kui sussid oma nime kuulsid, tormasid nad kohe kohale. "Kas te tõesti annate pool saaki meile?" "Jah. Aga nüüd läheme hr Kummikaru röövima!"

Kaur


Verdtarretav öine seiklus

Röövel Habe lahkus öösel oma tööpostilt, kuna kodukandis olid kõik kohad juba paljaks röövitud. Ta liikus suure kotiga mööda korterit ja piilus ringi, kas kuskil ei ole midagi röövimiseks sobilikku. Nii jõudis ta vannituppa, kus kohe torkasid silma kolm erekollast vanniparti. Habe hiilis märkamatult ligi, hüppas ja kahmas kolm suplevat parti korraga põhjatusse röövkotti. Edasi marssis ta elutuppa, kus nurgas läikis uhkelt ja üleolevalt televiisor. Habe ronis krabinal televiisori otsa ja hakkas sellele kotti pähe tõmbama. Televiisor aevastas ning Habe lendas diivani alla tolmurullide vahele. Välja piiludes nägi ta, et õues hakkab valgeks minema. Habe haaras koti kolme piiksuva pardiga ja jooksis tagasi temast paljaks jäänud lagendikule Augusti lõual. Kell seitse ärkas onu August oma voodis ja imestas, kuidas küll kolm kollast vanniparti tema habemesse olid sattunud.

Georg Pärtel





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar