reede, 23. veebruar 2018

Osalege kindlasti!

Tere,

Pöördun Teie poole Eesti Pressifotograafide Liidu ja EV100 korraldustoimkonna nimel.

24.veebruaril kell 13:00-13:01 toimub suur ühispildistamine, mille käigus Eesti elanikud ning eestlased piiri taga fotografeerivad ühe minuti jooksul elu enda ümber. Pärast sündmuse toimumist laetakse fotod koos pildil kujutatu kirjeldusega üles veebiaadressil www.eestiminut.ee . Pilte võib teha vaid ühe minuti jooksul, kuid saata saab neid kahe nädala jooksul pärast aktsiooni toimumist.

Kõik meie poolt kokku kogutud fotod koos kirjeldustega antakse hiljem üle Eesti Rahva Muuseumile. Piltidest sünnib Eesti ajaloo suurim fotonäitus, mis avatakse 2018 aasta suvel. Suure tõenäosusega saab selle asukohaks olema Eesti Rahva Muuseumi uus hoone. Näituse tegemisel arvestame fotode hulgaga 25000 ja rohkem. 

Viis aastat tagasi, 24.veebruaril kl.13:00-13:01, toimus analoogne aktsioon, mille käigus saatsid meile fotod 7600 inimest. Laekunud pildid anti üle Eesti Rahva Muuseumile, fotosid näidati mitme nädala jooksul "Terevisiooni" eetris, Eesti suurimad ajalehed katsid nendega esiküljed. Samuti oli kõvaketas piltidega Eesti Vabariigi presidendi hr. Toomas Hendrik Ilvese poolne kingitus ERM-i nurgakivi panekul.

Meie soov on kaasata palju noori. See oleks ajalugu suure tähega, kui praegused noored osaleksid eeltuleval pildistamisel ja fantaseerides edasi, kordaksid sama aktsiooni, pildistades samu kohti või inimesi siis, kui aastate pärast tähistatakse "EV125" või "EV150" aastapäevi.

Kui Eesti Minuti idee on teie jaoks põnev ning otsustate meiega kaasa lüüa, siis oleme väga tänulikud, kui püstitate sündmuse tutvustamisel küsimuse: "Mis paigad, objektid, inimesed, ametid, tegevused, sõiduvahendid jne. on 25 aasta pärast hoopis teistsugused, kui praegu? Või pole neid enam üldse? Neid fotosid me kõige rohkem ootamegi.

Sündmuse kohta leiate lisainfot:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar