teisipäev, 5. juuni 2018

Lupsti lugema!

Kui meie esimese koha omanik (veel ei ütle kes) sai siili okkaid seitsekümmend tükki - nimelt luges läbi 70 raamatut, siis on hea soovitada suvelugemist!

SUVI RAAMATUGA

Tallinna Keskraamatukogu ootab juba 15. suve järjest nii eesti kui vene keeles lugevaid lapsi kaasa lööma 1. juunistkuni 31. juulini kestvas suvises lugemisprogrammis “Suvi raamatuga”. Raamatukoguhoidjad on lugemisprogrammi valinud 26 eestikeelset ja 25 venekeelset lasteraamatut – Eesti 100. sünnipäevale kohaselt ainult eesti autorite sulest. Iga läbiloetud raamatu kohta tuleb joonistada pilt või täita küsimustik, mille vastu saab usin lugeja raamatukoguhoidjalt kleebise. Lapsed, kes koguvad 1. augustiks passi vähemalt 10 kleebist, on oodatud suvise lugemisprogrammi lõpetamisele.
Lugemisprogrammi kirjanduse valikust leiavad lapsed nii jutu- kui luuleraamatuid. Eestikeelsete raamatute valik on tehtud paari viimase aasta jooksul ilmunud lasteraamatute hulgast, venekeelsete raamatute hulgas on ka vanemaid teoseid. Programmi kuuluvate raamatute hulgas on näiteks Jaaks Juske sari “Isa põnevad unejutud ajaloost”Reeli Reinausi “Suusi ja kadunud uni” ja Jaanus Vaiksoo “Laul Eestimaast”. Raamatute nimekirjaga saab tutvuda Tallinna Keskraamatukogu lastelehel. Mitmeid lugemisprogrammi raamatuid saab laenata ja lugeda ka e-raamatukogust ELLU.
Programmis osalevad kõik Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakonnad, haruraamatukogud ja raamatukogubuss Katarina Jee. Raamatukogude suvised lahtiolekuajad leiab raamatukogu veebilehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar