neljapäev, 22. mai 2014

Kultuuri!!!

5.- 8. juunini toimub Tallinna kesklinnas, erinevates etenduspaikades
Rahvusvaheline Visuaalteatrifestival TREFF 2014!
Sõnadetagi selge teater!

Etendusi annavad 13 välistruppi 9 erinevast riigist, lisaks on kavas ka Eesti lavastusi.
Etendused on valdavalt heliefektidega ja tekstita või väga vähese tekstiga, kui pole märgitud teisiti. Seega on tegemist tõesti sõnadetagi selge teatriga!
Võrratu võimalus saada teatrielamus ja näha tunnustatud teatritruppe kogu Euroopast!
Etendusi on nii pisipõnnidele, koolilastele kui ka täiskasvanutele.

Allpool tutvustame koolilastele sobivat valikut!  
Iga etenduse pealkiri on link (ctrl+vasak hiireklahv). Kodulehel saab näha paljude etenduste kohta tutvustavaid videosid.

5. juuni

vanusele 7+
kestus 1h
eesti keeles
„Lugu kahest vereliblest“ on sel kevadel NUKU teatris lavale tulnud tore lugu kahest vereliblest, sõprusest, armastusest, truudusest.
See on üks ebatavaline muinasjutt. Eelkõige sellepärast, et tema tegelased on nii tibatillukesed. Need on punased ja valged verelibled. Aga ka mikroobid ja viirused. Ning vereliistakud, närvirakud, kontrollrakud ja paljud teised. Kõik need, keda palja silmaga nähagi pole, sest isegi ühesainsas verepiisas leidub miljoneid vereliblesid.
Meie lugu algab päeval, mil ühe väikese tüdruku Reelika parema õlavarre punases luuüdis sünnib punalible Ree. Kui Ree oleks sündinud tavalisel päeval, oleks temast saanud tavaline punalible. Aga tema sündis muinasjuttude päeval ning sai Muinasjutult kingituseks erilise võime kuulda, näha ja mõista sündmusi inimese kehas ja väljaspool kehagi. Oma teekonnal tüdruku veresoontes leiab Ree sõpru, aga kohtub ka ohtlike vaenlastega. Ta täidab kohustusi, aga avastab ka rõõme. Ta õpib, miks kardetakse endast erinevaid ja mida tähendavad mittemõistmine, kurbus ja üksindus. Kuid kõikide seikluste jooksul saab Ree teada selle kõige tähtsama. Selle, miks on temasuguse väikse verelible elus olulised sõprus, vaprus, truudus ja armastus.
NUKU teatri ovaalsaalis
5. juunil kell 11
5. juunil kell 14.30

Kilekotileedi (Hispaania)
vanusele 9+
kestus 45 min
tekstita
Tule ja vaata, milliseid imelisi tegelaskujusid ja karaktereid saab luua kõige tavalisema tühja kilekoti abil! „Kilekotileedi“ on lugu üksikust naisest, kes kõige lihtsamaid esemeid kasutades ehitab üles omaenda maailma. Üksinda, kasutades tervet keha, uurides vaikuse sõnatut luulet, muudab ta iga kilekoti erinevaks tegelaseks ning kingib meile avastamiseks ja läbielamiseks erinevaid hetki, mis on kõik üles ehitatud valgetest kilekottidest. Kilekotileedi rändab oma minevikus ja mälestustes, mis on tulvil omaenda ihasid ja kujutluspilte kõigist neist tegelastest ja hetkedest… Tantsija, kes ei suuda tantsida enne, kui on leidnud oma südame. Härrasmees, kes otsib oma armsamat. Geiša, kes kasutab lihtsat bambuskeppi flöödina või hoopis surmarelvana… Aga on ta lihtsalt hull vanamoeline naine või varjab ta kirglikku minevikku? „Kilekotileedis“ ei ole sõnu, on vaid täiuslik kombinatsioon muusikast, piltidest ja lauludest.
Vene teatri väikeses saalis
5. juunil kl 13.30
5. juunil kl 17.30


6. juuni

Pulcinella di Mare (Itaalia)
vanusele 7+
tekstita
„Pulcinella di Mare“ on Euroopas väga levinud traditsioonilise laadateatri stiilis käpiknukuetendus. Lugu räägib vahvast talumehest Pulcinellast, kes kohtab mererannas mitmesuguseid vähem või rohkem ohtlikke tegelasi: rumalat kalurit, hirmsat lõvi ja veel mõnda naljakat tüüpi, kelle ta kõik üle kavaldab. Etendus ongi nende värvikate karakterite ülimalt koomiline esitlus, kus rütmis, helides, ootamatustes ja esitaja julguses avalduv huumor paneb naerma kõik vaatajad sõltumata vanusest.
NUKU teatri ovaalsaalis
6. juunil kl 11
6. juunil kl 15
7. juunil kl 12
7. juunil kl 16


Sobilik nii täiskasvanutele kui ka lastele alates vanusest 7+
kestus 60 min
tekstita
George Méliés oli tuntud Prantsuse illusionist ja filmitegija, kes kino algusaastatel oli paljude kinotehniliste leiutiste autoriks. Tšehhist pärit Drak teatri lavastus „George Méliés’ viimane trikk” põhinebki filmikunsti teerajaja erakordsel elul ja tööl. Laval näeb trikkide, võlurite ja maagia maailma. Võlutrikid, mida Méliés esimesena filmides kasutas, kusjuures väga loominguliselt, on tänaseni säilitanud oma kunstilise luulelisuse.
Drak teatri lavastusi on tänaseks näinud üle viie miljoni inimese.
NUKU väikeses saalis
6. juunil kl 11
6. juunil kl 14.30
Hämar ooper (Prantsusmaa) Sobilik nii täiskasvanutele kui ka lastele alates vanusest 8+
kestus 40 min
tekstita
Fantastiline ja vaimukas, oivaliselt pime ja kohutavalt kriiksuv. Ohtlikud numbrid ja koletislikud elajad, karjed ja pisarad kuni kauaoodatud finaalini välja. „Hämar ooper“ on visuaalteater näitlejate, nukujuhtide, inimsuuruse nuku ja varjuteatriga. Peategelase Madam Silva tõeline päritolu on kadunud aegade hämarusse. Tema minevikku ümbritsevad legendid täis vastukäivaid anekdoote. Mõned räägivad, et ta tuleb kaugelt Siberist, külast, kus on sirged munakivisillutisega tänavad, müstilisest paigast, kus leiavad aset lummavad kohtumised. Teiste jaoks saab tema lugu alguse kusagil Bretagne’i poolsaarel asuva lossi varemetest, mille olemasolust annavad aimu vaid ähmased viited mõnes üksikus vanas käsikirjas. Vanemate kuulduste kohaselt elas ta kõige tihedamates ja pimedamates Norra metsades.
Kuid kõik legendid on ühel nõul selles, et ta paneb teie kuklakarvad püsti tõusma!
Kanuti Gildi saalis
6. juunil kl 16
6. juunil kl 20


Laupäeval-pühapäeval toimub ridamisi etendusi, mis pakuvad rõõmu nii suurtele kui väikestele:
Vanaema ja 99 liblikat – vene keeles, tõlkega, vanusele 10+
Väike Gavroche – eesti keeles, vanusele 7+
Kollliiiid! (Prantsusmaa), tekstita, vanusele 3+
Variatsioon I (Soome), tekstita, vanusele 8+
Täiskasvanute etenduste kohta leiate täpsema info siit.

Festivalietenduste külastustele kehtivad kõik NUKU teatri grupisoodustuse tingimused. Loe täpsemalt siit.


Täpsemate küsimuste osas oleme meelsasti valmis vastama.  
Kassa tel 6679 555, kassa@nuku.ee


Loodame teiega peatselt NUKUs kohtuda!  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar